Tilauksia toisen perään

Viime viikot ovat kuluneet pitkälti tilausten parissa, kun kesän jäljiltä pääsi kertymään muutama heppa rästiin. Elokuun muutto ja lomaviikko sekoitti sen verran aikatauluja, että kaikki tilaukset ovat edelleen noin kaksi viikkoa arvioidusta aikataulusta myöhässä. Se, että stressaan tauotta myöhästyneistä tilauksista ei varsinaisesti helpota tilannetta. Eikä ainakaan nopeuta niiden valmistumista, joten täytyy ihan tietoisesti opetella antamaan itselleen vähän armoa. 😀 Onneksi ensiviikon jälkeen työmaa jo vähän hellittää, kun ymmärsin tilauksia ottaessani jättää pari tilausvapaata viikkoa! Siinä ajassa saadaan toivottavasti kertyneet hepat toteutettua ja päästään takaisin kiinni alkuperäiseen aikatauluun. 🙂 Onneksi hevosten tekeminen on aina kivaa, eikä pakkopullaa siitä saa vaikka kuinka olisi kiire!

Tällä hetkellä valmistumassa on neljä hevosta: kirjava marwari, puoliverinen sekä kaksi papurikkokuvioista andalusialaista. Melkoinen sattuma, että on kaksi liki tismalleen samanlaista tilausta työstettävänä, saadaan ainakin näyttävät yhteiskuvat! Harvemmin mulla on näin monta hevosta alkuvaiheessa, vanutilauksen saapumista olen odotellut muutaman päivän. (Mitäs itse jätän kaiken aina viime tinkaan, varsinkin kun puhutaan materiaalivarastojen täydentämisestä…) Maanantaita odotellessa, silloin viimeistään pääsen työstämään tätä nelikkoa! Hauskaa, miten nykyään aina odottaa uutta alkavaa työviikkoa.

Joululahjatilauksista kysellään vielä, ja odotettavissa onkin että lokakuun jälkeen niitä vasta kaivataankin. Vapaita tilauspaikkoja oli kuitenkin niin rajoitetusti, että valitettavasti kaikki paikat varattiin jo elokuussa. Seuraavat vapaat tilauspaikat löytyy vasta tammikuulta, kannattaa siis olla superajoissa liikkeellä, jos toivoo esimerkiksi syntymäpäiväksi tilausheppaa. 🙂 Tilauspaikkoja varaan aina puoleksi vuodeksi eteenpäin niin, että viikossa valmistuu kaksi hevosta. Ainiin ja hei, vuoden viimeisille päiville olen varannut tilaa parille myyntihevoselle. -Pääsen vihdoin toteuttamaan pari erikoisprojektia, jotka on ollut mielessä jo pitkään. Näistä en kuitenkaan viitsi ottaa sen suurempia paineita, saavat valmistua omalla painollaan. Ja jos oikein hurjaksi heittäydyn, niin saatan pitää muutaman vapaapäivänkin joulun pyhinä. 😀

Okei, jos sitä taas laittaisi hetkeksi joululuritukset sivuun ja keskittyisi nykyiseen. Musta kyllä tuntuu että olen elänyt jo koko joulun yli (ja mietin jo ensikevään suunnitelmia), sen verran tunnollisesti olen joulutilauksista paasannut jo kesästä asti. (Kiitos ja anteeksi!) Vuosia sitten kuulin sanonnan, että käsityöläiset elää aina puoli vuotta edellä. Noh, sen kyllä allekirjoitan itsekkin!

Ps. Varsa-arvontaa suunnitteilla instagramiin viimeistään vuoden lopussa, kannattaa pysyä kuulolla. 🙂

About admin

Jätä kommentti